Waarom vignetten vaak vergeten worden

Iedereen kent het wel: het hartverscheurende moment waarop je beseft dat je vergeten bent een vignet te kopen terwijl je al ver over de grens bent. Wij hebben een opsomming gemaakt van de meest voorkomende redenen van deze fout.
 1. Blind vertrouwen op de navigatie

  Sommige reizigers rijden vol zelfverzekerdheid de grens over, gestuurd door de navigatie van de TomTom of Google Maps. Deze systemen geven niet altijd meldingen over de vereiste vignetten en dit is menig reiziger nog wel is duur komen te staan.

 2. Niet op de hoogte

  Een van de meest voor de hand liggende redenen waarom mensen een vignet vergeten te kopen is simpelweg niet op de hoogte zijn. Na het zoeken van een mooie locatie, hotel, de route en eventueel alvast een leuk restaurantje verwacht je er wel te zijn. En in Nederland zijn we het kopen van een vignet helemaal niet gewend.

 3. Haast

  Hoe goed je je vakantie ook van tevoren plant, bij de meeste mensen komt toch van alles aan op de laatste minuten. Bij het vertrekken in haast gaan mensen nog wel is op pad zonder over de benodigde vignetten te beschikken. Dit geldt ook vooral voor last-minute reizigers.

 4. Verwarring over vereisten

  Elk land is natuurlijk weer anders en heeft zijn eigen regels en wetten. Ja, er wordt bij (te)veel tunnels tol geheven, maar ook op de meeste snelwegen in Europa ondertussen. En elk jaar kunnen de regels weer veranderen. Dit kan erg verwarrend zijn, vooral als je niet vertrouwd bent met het land.

 5. Gemak van Online Aankopen

  Als laatste heeft de opkomst van digitale vignet het makkelijker dan ooit gemaakt om vignetten aan te schaffen. Dit kan echter ook leiden tot uitstelgedrag, wat in sommige gevallen weer leidt tot afstel.

Het vergeten van een vignet is natuurlijk een zure afsluiter van de vakantie. Ongeacht of je een routinereiziger bent of af en toe de grens oversteekt, het kan echt iedereen overkomen.

Terug naar blog