Douane in Hongarije

Douane in Hongarije

Reisdocumenten

Voor een reis naar Hongarije heb je een geldige identiteitskaart of paspoort nodig. Voor kinderen gelden dezelfde regels. Raak je je documenten kwijt door verlies of diefstal? Meld dit dan direct bij de lokale autoriteiten en de Nederlandse ambassade.

Douane

Hongarije hanteert EU-regels voor douanevrijstellingen. Dit betekent dat je beperkte hoeveelheden sigaretten, alcohol en andere goederen zonder extra belasting kunt invoeren. Kleding en andere persoonlijke voorwerpen die je tijdens je vakantie nodig hebt zijn vrij van invoerrechten.

Bij invoer of uitvoer van contant geld boven €10.000 moet dit bedrag worden aangegeven bij de douane. Wisselkoersen kunnen variëren, dus informeer je goed bij het wisselen van euro’s en HUF. 

Personen van 17 jaar en ouder uit Nederland en België mogen beperkte hoeveelheden alcohol en tabak invoeren in Hongarije. De regels voor alcohol zijn 10 liter sterke drank, 20 liter likeur, 90 liter wijn en 110 liter bier. Voor tabak is de limiet 800 sigaretten, 200 sigaren en 1 kg tabak.

Reizen naar Hongarije

Reis je met de auto, zorg dan voor een geldig rijbewijs, verzekeringskaart en inschrijvingsbewijs. In Hongarije is het verplicht om een gevarendriehoek, veiligheidshesjes en verbanddoos in de auto te hebben. Vergeet ook geen vignet voor Hongarije te kopen.

Hongarije is goed bereikbaar per vliegtuig, trein en bus. Elk vervoermiddel heeft zijn eigen voordelen. Vliegen is snel, terwijl reizen per trein of bus vaak goedkoper is en je van het landschap kunt genieten.

Hulpdiensten

Belangrijke noodnummers in Hongarije zijn: 

  • 112 voor algemene noodgevallen
  • 104 voor de ziekenwagen
  • 105 voor de brandweer
  • 107 voor de politie.

Noteer ook de contactgegevens van de Nederlandse ambassade in Boedapest. Dit kan handig zijn bij noodgevallen of verlies van documenten.

Terug naar blog