Alles over Tanken in Bulgarije

Alles over Tanken in Bulgarije

Brandstofprijzen in Bulgarije

De brandstofprijzen in Bulgarije behoren tot de laagste in Europa. De actuele gemiddelde prijzen zijn als volgt:

 • Euro 95 (benzine): €1,28 / 2,54 BGN per liter
 • Diesel: €1,22 / 2,39 BGN per liter
 • LPG (Autogas): €0,64 / 1,05 BGN per liter

De prijzen kunnen per locatie en dag variëren. Voor de actuele prijzen kunt u gebruik maken van verschillende websites en apps die real-time updates bieden over brandstofprijzen in Bulgarije.

Tankstations in Bulgarije

Tankstations zijn ruim beschikbaar in heel Bulgarije, vooral langs de belangrijkste snelwegen en in stedelijke gebieden. Bovendien accepteren veel tankstations internationale betaalkaarten, maar het is altijd verstandig om wat contant geld bij de hand te hebben voor het geval dat.

Bulgarije beschikt over een uitgebreid netwerk van tankstations, vooral langs belangrijke snelwegen en in stedelijke gebieden.  De meeste tankstations bieden een breed scala aan brandstoffen, waaronder benzine, diesel en LPG. Veel tankstations accepteren internationale betaalkaarten. We raden aan om wat contant geld bij de hand te hebben voor noodgevallen.

Populaire tankstationketens in Bulgarije zijn onder andere:

 • OMV
 • Shell
 • Lukoil
 • Petrol
 • Rompetrol

Tips voor Tanken in Bulgarije

 1. Controleer de openingstijden: Hoewel veel tankstations 24 uur per dag open zijn, kunnen sommige in landelijke gebieden beperkte openingstijden hebben. Je kunt ervan uitgaan dat de meeste tankstations tussen 06:00 uur en 22:00 uur open zijn.
 2. Wees voorbereid op zelfbediening: Bij sommige tankstations moet u zelf tanken, dus zorg ervoor dat u weet hoe dit moet als u niet bekend bent met het proces.
 3. Controleer de brandstofkeuze: Controleer altijd welke brandstoffen beschikbaar zijn en of deze geschikt zijn voor uw voertuig.
 4. Houd rekening met tolwegen: Bulgarije heeft verschillende tolwegen. Zorg ervoor dat u voldoende cash of een tolbadge bij de hand heeft om onverwachte vertragingen te voorkomen. Een vignet voor Bulgarije kunt u hier kopen.

LPG in Bulgarije

LPG (Liquefied Petroleum Gas) is een populaire brandstof in Bulgarije vanwege de lage kosten en de milieuvriendelijke eigenschappen. Er zijn tal van tankstations die LPG aanbieden door het hele land.

Terug naar blog