Waarom een digitaal vignet de beste keuze is: gemak, duurzaamheid en meer

Als u regelmatig op reis gaat naar landen waar een vignetplicht geldt, weet u misschien hoe onhandig het kan zijn om een fysiek vignet te kopen en op te plakken. Gelukkig bieden steeds meer landen tegenwoordig een digitaal vignet aan, wat een aantal grote voordelen heeft ten opzichte van het fysieke vignet. Wij hebben alle voordelen voor u op een rijtje gezet:

  1. Gemak: Zoeken naar een verkooppunt en in een lange rij staan is verleden tijd. U kunt een digitaal vignet gemakkelijk online aanschaffen, zonder te hoeven wachten tot het vignet via de post verzonden is.

  2. Duurzaamheid: Voor een digitaal vignet is geen verzending of bedrukking van een sticker nodig, wat betekent dat het minder belastend is voor het milieu.

  3. Flexibiliteit: Een digitaal vignet kan op elk moment van de dag besteld worden, zodat u geen tijd hoeft te verliezen als u op het laatste moment besluit om op reis te gaan.

  4. Gemakkelijk te gebruiken: Het is niet meer nodig om een sticker op te plakken of later de lijmrestanten weg te halen. Uw kenteken staat geregistreerd bij de wegennet beheerder waardoor u bij controles zo door kunt rijden. 

  5. Geen risico op beschadiging of verlies: Als u een digitale vignet hebt, hoeft u zich geen zorgen te maken over beschadiging of verlies. Bij een gebarsten voorruit hoeft u dus geen nieuw vignet aan te schaffen.

Met al deze voordelen zal het u vast niet verbazen dat steeds meer landen het fysieke vignet vaarwel zeggen. Lang leve het digitale vignet!

Terug naar blog